Χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση του υπολογιστή σας - GSManiatech

Logout
Logout
Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση του υπολογιστή σας

Τεχνική Υποστήριξη

1. Οργανώστε τους φακέλους σας: Ψάξτε στους φακέλους σας και βρείτε τα αρχεία που χρειάζεστε, ενώ τα υπόλοιπα διαγράψετε τα. Στη συνέχεια ξεκινήστε να οργανώνετε τους φακέλους (υποφακέλους) σας με τέτοιο τρόπο που να είναι βολικό για εσάς. Αν τα πράγματα επισημάνονται σωστά θα είναι πιο έυκολο να βρεθούν στο μέλλον και έτσι εξοικονομάτε πολύτιμο χρόνο.

2. Καθαρίστε το σκληρό σας δίσκο: Τα Windows περιλαμβάνουν δύο βοηθητικά προγράμματα  Disk Cleanup (συμπιέζει παλιά αρχεία) και lt Defragmenter(ενοποιεί τα αρχεία) που σας βοηθούν να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο στο σκληρό δίσκο σας και να βοηθήσει τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο αποδοτικά.

3. Προστασία από ιούς: Η χρήση antivirus ( Panda, AVG, ESET, κτλ) στον υπολογιστή είναι απαραίτητη. Να γίνετε σάρωση (scan) ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σημαντική είναι η ανανέωση των antivirus πριν από την λήξη τους.

4. Ενημέρωση (update): Κρατήστε τα Windows και  το Microsoft office ενημερωμένα ( update). Είναι σημαντικό γιατί συνεχώς βελτιώνονται τα προγράμματα και επιλύονται τυχόν προβλήματα και αδυναμίες που μπορεί να υπάρχουν.

5. Χρήση: Μην χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας σε μαλακές επιφάνειες (κουβέρτες, σεντόνια, καναπέδες και γενικά σε υφάσματα).

6.  Θερμοκρασία υπολογιστή: Εγκαταστήστε προγραμμα στον υπολογιστή σας για έλεγχο της θερμοκρασίας.

7.  Μείωση θερμοκρασίας: Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες θα ήταν καλό να χρησιμοποιείτε cooling pad για την πιο ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας.

8.  Καθαρισμός υπολογιστή: Συνιστάτε για την ομαλή λειτουργία του υπολογιστή σας να γίνεται εσωτερικός καθαρισμός μιά φορά τον χρόνο ( περισσότερα ).

9. Φορτιστής: Προσέχετε να μην τυλίγετε σφιχτά το λεπτό καλώδιο γύρω από τον  φορτιστή καθώς ασκείτε πάνω του πολύ μεγάλη δύναμη με αποτέλεσμα να κόβεται. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μαζεύουμε τα δύο καλώδια, από την μεριά του λεπτού καλωδίου δημιουργούμε μια κουλούρα γυρνώντας μαζί και τα δύο καλώδια και μετά τα δένουμε κοντά στον φορτιστή με το κούμπωμα που συνήθως έχουν.

10. Μπαταρία: Συνιστάτε να μην χρησιμοποιείτε ταυτόχρονα την μπαταρία όταν θα λειτουργείτε τον υπολογιστή σας με το ρεύμα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι πετυχαίνετε την μακροζωία της μπαταρίας.
All rights reserved GSManiatech 2020
 25252203
96729571
info@gsmaniatech.com
gsmaniatech
Privacy Policy
Επιστροφή στο περιεχόμενο